leadforensics

Komori Lithrone G40 LED-UV

Brillianter drukwerk.

Ontwerpers, Kunstenaars, fotografen en andere Creatieven maken een steeds groter deel uit van de opdrachtgevers van NPN drukkers. Deze doelgroep heeft een aantal zaken gemeen, waaronder de wens om onderscheidend te zijn. Behoefte aan kleurkracht. Maar ook de voorkeur voor tactiele papiersoorten. Veelal ongestreken. Bij deze soorten ervaart men meer het papiergevoel.

Nadeel was altijd dat deze papiersoorten veel inkt opzuigen. Gevaar voor smetten en overzetten was er wanneer de densiteiten werden opgevoerd en als gevolg van de benodigde droogtijd waren korte doorlooptijden ook een uitdaging.

Dat behoort evenwel vanaf heden bij NPN Drukkers tot het verleden.

Met de komst van de nieuwe LED-UV machine “zuigt” de inkt niet in het ongestreken papier maar het blijft er als het ware meer bovenop liggen. Daardoor nog krachtiger en contrastrijker drukwerk! Tevens word er geen dispersielak meer ingezet wat toch een bepaalde geur aan het drukwerk gaf, welke niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Antismetpoeder niet langer nodig.

Een bijkomend voordeel is de totale afwezigheid van antismetpoeder. De pers en het geproduceerde drukwerk blijft veel schoner.

Beter voor milieu en kortere doorlooptijden.

LED-UV verbruikt tot 80% minder energie en veroorzaakt zestig procent minder CO2 dan conventionele UV-lampen, maar is toch krachtiger. De Led-units produceren ozon noch warmte, dus de noodzakelijke afzuiging die je bij UV-lampen hebt, hoeft ook niet. Al met al dus ook beter voor het milieu.” Er vindt dus geen droging via verdamping van oplosmiddelen of wegslag plaats, zoals bij conventionele offset-inkten het geval is. Daardoor kan er ook op een groter scala aan substraten worden gedrukt, waaronder kunststoffen. LED UV-droging: ‘De inkt is onmiddellijk volledig droog, waardoor het drukwerk direct verder verwerkt kan worden hetgeen een gunstig effect heeft op onze doorlooptijden.

Kortere inrichttijden, gunstigere verhouding tussen vaste en draaikosten!

De pers beschikt verder over verregaande automatisering waardoor aanzienlijk op papier inschiet kan worden bespaard. Ook het gehele inrichtproces verloopt sneller, waardoor er een minder groot aandeel vaste kosten hoeft te worden berekend bij opdrachten. Met name op opdrachten met een minder grote oplage heeft dat een zeer gunstig effect. En de trend is tegenwoordig dat oplages lager zijn dan voorheen. Ook verbruikt de machine gemiddeld minder inkt dan een conventionele pers.

Kwaliteit

De machine levert dus zeer hoogwaardig kwalitatief drukwerk. Voor sommige papiersoorten raden we aan het beeldmateriaal ook (door ons) op de juiste manier te laten lithograferen voor een nog beter en voorspelbaarder drukresultaat.

De pers beschikt eveneens over een camera, welke elk drukvel controleert op druktechnische onvolkomenheden. U weet dus zeker dat er geen “misdrukken” meer in uw oplages voorkomen.

Creatieve vrijheid

Tot slot wordt ook de creatieve vrijheid van opdrachtgevers vergroot doordat we nu ook in offset op meerdere substraten, zoals kunststof, cast-coated papiersoorten, stickermateriaal en koudfolies kunnen drukken. Ook een full colour afbeelding in combinatie met  dekwit op een gekleurde papiersoort behoort tot de mogelijkheden. Daardoor kunnen we opdrachtgevers helpen hun uitingen nog meer onderscheidend te maken!

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?