leadforensics

Even voorstellen: Chris Altorffer

Van ‘één van de velen’ naar specialistische drukkerij

“Binnen NPN Drukkers ben ik verantwoordelijk voor het verwerven van orders. Wanneer er een order binnenkomt, zit mijn werk er echter nog niet op. Ik denk mee met de klant en begeleid hem of haar door het drukproces. De klant vertelt mij zijn wensen en ik breng vervolgens de juiste mensen bij elkaar om ervoor te zorgen dat er een prachtig tastbaar eindresultaat ontstaat. Dat doe ik hier nu al bijna 17 jaar.
Ook daarvoor werkte ik al bij drukkerijen. Sterker nog, het werken in deze sector zit letterlijk in mijn bloed: Mijn voorouders richtten in 1784 één van de eerste drukkerijen in Nederland op. Deze drukkerij is inmiddels uit de familie verkocht, maar hij bestaat nog steeds.”

– Chris Altorffer, accountmanager

Van ‘één van de velen’ naar specialistische drukkerij

“Eén van de leukste aspecten van mijn werk vind ik toch wel de groei die het bedrijf door heeft gemaakt. En dat ik daar mijn steentje aan bij heb mogen dragen. Toen ik bij NPN Drukkers begon was het een ‘gewone’ regionale drukker. De kennis over het drukken van (kunst)boeken met mooie afbeeldingen, die ik al eerder had opgedaan, gebruikte ik om de drukkerij naar een hoger niveau te tillen. Mijn liefde voor boeken is er eigenlijk altijd al geweest. Na ruim 16 jaar zijn boeken zo’n 40% van onze omzet. We opereren niet meer regionaal, maar internationaal. Ook zijn we veel meer online gaan doen. Zelfs klanten uit Amerika weten ons te vinden, omdat we tegenwoordig bekendstaan als een gespecialiseerde drukkerij die écht mooie dingen maakt.”

Van buiten naar binnen

Officieel ben ik ‘van de buitendienst’, maar mijn functie is niet meer hetzelfde als in het begin. Toen was ik het grootste deel van de tijd onderweg. Tegenwoordig doen we veel online en is het klantcontact sowieso anders geworden. Ik begin al heel vroeg in de ochtend met het checken van mijn mail, zodat ook klanten uit landen met een groot tijdverschil op een voor hun schappelijk tijdstip te woord gestaan worden. Uiteraard ben ik nog steeds regelmatig bij klanten te vinden voor projectbesprekingen. Het is dan vervolgens mijn taak om wat daar besproken is ‘naar binnen’ te brengen. Zo zijn mijn collega’s altijd precies op de hoogte van de wensen van de klant en de status van het drukproces.” 

AkzoNobel Art Foundation WE ARE THE COLLECTION! - Jubilee Magazine 2020_zijaanzicht rechts
AkzoNobel Art Foundation WE ARE THE COLLECTION!

Werken met experts

“NPN Drukkers is één van de weinige drukkerijen in Nederland die een eigen lithograaf in huis heeft. Vaak werken drukkerijen niet eens met lithografie, terwijl dat volgens mij een onmisbaar onderdeel is voor een mooie productie. Onze lithograaf zorgt ervoor dat de afbeeldingen die we aangeleverd krijgen op de juiste manier omgezet worden. Zo komen de kleuren mooi uit op het papier. Ik ben er trots op dat we die -en andere expertises- in huis hebben en we met z’n allen samenwerken aan mooie en unieke producties.”

We omarmen de klant

Onze expertise maakt dat we de klant kunnen omarmen; we gaan volledig mee in zijn wensen en hebben daar alles voor over. Ik vergelijk het wel eens met slow cooking; je neemt de tijd om goed na te denken over alle ingrediënten en hoe deze het beste tot hun recht komen. Zo staat er uiteindelijk écht iets lekkers op tafel. Dat lekkers is bij ons een mooi eindproduct, waarbij alles klopt.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?