leadforensics

Even voorstellen: Sandra Heshof

‘Print gaat nooit verloren’

“Dat de grafische industrie onder druk staat, is niets nieuws. Maar dat print verloren gaat, geloof ik niet. Er zijn zoveel mensen die nog gelukkig worden van een fysiek boek of de geur van magazines. Dat geldt ook voor mij. Ik word zo blij van mijn werk en dan voornamelijk van het maken van mooie creatieve producties. Onderwerpen over kunst, musea en kleur vind ik fantastisch om mee te werken. Mijn doel? Alles moet goed in elkaar steken. Ik ben pas tevreden als iedereen blij is met het eindresultaat.”

Sandra Heshof, ordermanager

Ambacht

Mijn functieomschrijving? Ordermanager binnendienst. Zodra er een opdracht binnenkomt, wordt deze overgedragen aan de binnendienst. Maar je blijft nauw samenwerken met de accountmanagers. Zijn het bekende klanten? Dan komen ze rechtstreeks bij mij. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor het uitwerken van het technische deel. Technisch uitwerken betekent dat ik materialen inkoop zoals het papier waarop wordt gedrukt. Ik maak een indeling hoe het op het drukvel moet komen, maar ik beoordeel ook de aangeleverde bestanden. Kortom, het is behoorlijk vakinhoudelijk. Ik vind dat je het zelfs een ambacht mag noemen.

En juist dat het een ambacht is, vind ik zo mooi. Het leuke eraan is die kennis en kunde van het vak over te brengen aan anderen. Zeker als het gaat om complexe producties, dan heb je intensief klantcontact om alles tot een perfect resultaat te brengen. Natuurlijk is het wel eens stressen als een deadline in zicht komt, maar hoe goed het voelt om dan zo’n prachtig exemplaar in handen te hebben, is geweldig. 

Drukwerk is onvervangbaar

Zelf werk ik sinds 1998 in de grafische industrie en er is ondertussen veel veranderd. Alleen al door de tendens van online. Maar dat houdt het juist uitdagend. Je gaat altijd op zoek naar andere manieren om te laten zien dat kwaliteitsdrukwerk impact maakt. En daarbij komt dat de emotie van drukwerk, het tastbare het nog altijd wint van online. Een pagina op internet klik je al snel weg, een boek blijft voor altijd.   

Een aantal jaar geleden dacht iedereen dat papier drukwerk na verloop van tijd niet meer zou bestaan, maar niets is minder waar. Het is nog zeker niet vervangen. Ik denk zelfs onvervangbaar. Misschien komt er wel weer een kantelpunt. De tijd zal het leren…”

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?