leadforensics

Even voorstellen: Michel Schoonen

“Er zijn niet veel drukkerijen in Nederland die op hetzelfde specialistische niveau opereren.”

“Ik werk al ruim 25 jaar als drukker waarvan 6 jaar bij NPN Drukkers. Het is het leukste bedrijf waar ik ooit gewerkt heb. Waar ik 6 jaar geleden twijfelde om eens wat anders te doen, heb ik binnen NPN Drukkers weer nieuwe energie gekregen en ben ik opnieuw van mijn werk gaan houden!”

Portret 103

Een uitdagende functie

“Bij het werk aan de drukpers komt meer kijken dan enkel op een paar knopjes drukken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de kleuren op de juiste manier op te bouwen. Ook het samenspel van inkt en vocht heeft een grote invloed op het eindresultaat. Onze persen draaien van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag. We werken in ploegen om ervoor te zorgen dat alles continu vloeiend verloopt en dragen de werkzaamheden daarom steeds uitgebreid aan elkaar over. 

Puzzelen en omdenken

Bovendien leveren wij veelal specialistisch werk. We werken regelmatig samen met (enorm creatieve) ontwerpers die steeds weer iets nieuws bedenken. Soms hebben ze wensen die we nog niet eerder hebben uitgevoerd. Het is voor mij dan vaak even puzzelen en omdenken om deze ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Deze manier van werken maakt dat het nooit een ‘automatische pilootkunstje’ wordt. Ik moet er echt goed bij blijven om een passend eindresultaat te realiseren. Dat maakt dat ik me nog geen dag verveeld heb!” 

Samen met klanten aan de pers

“Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met onze klanten. Regelmatig staan we samen aan de pers. Zij kijken dan mee hoe het project tot leven komt. Een mooi moment, want klanten zijn vaak al een flinke tijd bezig met de voorbereidingen. Het is zelfs weleens voorgekomen dat een klant de hele nacht bleef om mee te kijken. Dat is dan natuurlijk extra bijzonder!”

Op één lijn

“Binnen NPN Drukkers zitten we vrijwel altijd op één lijn. Hierdoor kunnen we makkelijk met elkaar schakelen. Iedere collega staat echt achter een eindproduct. We zijn er allemaal telkens weer trots op. Daarnaast is de sfeer heel goed. Het is erg gezellig en we zien elkaar ook buiten het werk om. Dat is voor mij heel belangrijk, omdat ik ‘achter de pers’ vaak alleen aan het werk ben. Ik kan goed zelf werken, maar soms is het wel fijn om even een praatje te maken met een collega! Zelf ben ook ook erg trots op het werk wat ik doe. Er zijn namelijk niet veel drukkerijen in Nederland die op hetzelfde specialistische niveau opereren.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?