leadforensics

Even voorstellen: Erik de Lorme

“NPN Drukkers staat bekend als een specialistische drukkerij, waar je moet zijn als je écht iets moois wilt laten maken.”

“Na ruim 20 jaar in loondienst gewerkt te hebben in de grafische sector, begon het zo’n 22 jaar geleden te kriebelen om te gaan ondernemen. Een overname van een drukkerij in Tholen was het resultaat. Een aantal jaar later volgde een tweede overname van een drukkerij in Breda. Deze twee drukkerijen heb ik samengebracht in Breda en -lang verhaal kort- die drukkerij is vandaag de dag bekend als NPN Drukkers.

Erik de Lorme

Kansen zien én grijpen

Eén van de leukste aspecten aan mijn werk vind ik het ondernemen. Kansen zien, ze grijpen en succesvol omzetten naar wat moois. Als ik terugkijk op de afgelopen 22 jaar zie ik eigenlijk pas hoeveel risico’s ik door de jaren heen heb genomen. Ik zie een kans en ga ervoor, ondanks alle uitdagingen die erbij horen. Dat is echt mijn grootste drive.

Commercie en ambacht

De commercie heeft mij altijd geïnteresseerd. Zeker in het begin lag daar voor mij de hoofdfocus. Inmiddels is mijn functie natuurlijk veel breder. Ik stuur het hele team aan en ben daarnaast veel betrokken bij onze klanten. Wanneer klanten een persafstemming komen doen, loop ik er geregeld naartoe om een praatje te maken. Uitdagend is het financiële aspect. Deze markt is geen makkelijke en er is redelijk wat concurrentie. Daarom zit ik dicht op de bal als het gaat om prijzing, zeker bij nieuwe of grote projecten. Naast het team en onze klanten heb ik ook de nodige contacten met onze leveranciers. Zonder hen zouden we ons werk tenslotte niet kunnen doen!

Ontwikkeling als mens en ondernemer

In de 22 jaar dat ik bij NPN Drukkers werk heb ik mij veelzijdig ontwikkeld. Dat zie je eigenlijk pas als je erover nadenkt. Terugkijkend heb ik af en toe behoorlijke risico’s genomen, maar deze hebben wel tot een prachtig resultaat geleid. Telkens inspelen op kansen die zich op dat moment voordeden was iets wat mij veel bezighield. 

Drukken is nog steeds een prachtige ambacht

Naast mijn taken als directeur heb ik ook zeker liefde voor het drukwerk zelf. Het is, ondanks alle automatiseringen, nog altijd een heel ambachtelijk vak waar veel creativiteit bij komt kijken. Verder is drukwerk vandaag de dag nog steeds van grote invloed op de wereld. Ga maar eens na hoe de wereld eruit zou zien als drukwerk niét bestond. Dat zou compleet anders zijn! 

Ik ben ontzettend trots op waar we nu staan met NPN Drukkers. We hebben een mooie klantenportefeuille en staan inmiddels bekend als een specialistische drukkerij, waar je moet zijn als je écht iets moois wilt laten maken.”

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?