Time & Tide wait for no man Siebe Swart

Time and tide wait for no man

Het boek ‘Time and tide wait for no man’ is een verzameling van prachtige panorama’s en vergezichten, gefotografeerd door Siebe Swart. Hij maakte een reis langs de Nederlandse kust en raakte geïnspireerd door de leegte en de ruimte die hij daar vond. Dit heeft hij prachtig vastgelegd in een reeks beelden. Eb en vloed, zonsopkomst en zonsondergang, alles komt voorbij. Aan ons de eer om dit mooie boek te drukken. Samen met vormgeefster Els Kerremans en binder Vincent Roffel hebben we ons ingezet om tot een prachtig eindresultaat te komen. 

Een uitdagende productie

Wij werken het liefst aan unieke producten, samen met mensen die net als wij; mooie dingen willen maken. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee waar we vrijwel altijd oplossingen voor bedenken. Zo ook bij Time and tide wait for no man. 

Voor vormgeefster Els was het flink puzzelen om alle foto’s, die niet allemaal dezelfde afmetingen hadden, op een logische volgorde in het boek te krijgen: “Siebes werk kenmerkt zich door een duidelijke horizon in de beelden. Het is belangrijk dat die mooi uitkomt in zo’n boek. Anders gaat dat storen. Daarnaast moet er ook voldoende afwisseling in de verschillende pagina’s zitten. Als verrassingselement is er een prachtige, diepblauwe kleur toegevoegd. Dat verwacht je misschien niet meteen bij Siebe zijn fotografie en het maakt dit boek voor mij extra bijzonder.”

Time & Tide boek bekijken
Time & Tide uitslaanders

Best indrukwekkend!

Ook het bindproces was geen standaardverhaal. Vincent Roffel van Agia verzorgde de grafische afwerking van het boek. “Uniek aan dit boek zijn de uitslaanders. Dat zijn pagina’s die je uit kan klappen die in dit geval mooie panoramafoto’s laten zien. Dit past perfect bij Siebe zijn fotografie. De breedste uitslaander is ruim een meter breed. Best indrukwekkend!” Die uitslaanders zorgen ervoor dat het bindproces extra nauwkeurig moet gebeuren. “Ze dikken het boek flink op en het gebeurt al snel dat de pagina’s niet helemaal mooi recht aansluiten. Het was een flinke klus om alles mooi uit te laten komen. Maar het is gelukt!”

Time & Tide wieringen wapengat

Een betrokken samenwerking

Siebe, Els en Vincent en wijzelf waren enorm betrokken bij deze productie. Op die manier ontstaat er een prettige en vloeiende samenwerking. Samen zorgt ieder vanuit zijn eigen invalshoek voor het beste resultaat. Siebe was te vinden aan de drukpers, maar ging ook kijken in de binderij. Els en Siebe zijn al jaren bevriend en Els is al heel vroeg in het proces betrokken geweest bij dit boek.

Het is niet de eerste keer dat Els met ons samenwerkt:
“Als ik de vrijheid krijg om een drukkerij te kiezen voor mijn projecten, kies ik voor NPN Drukkers. We kennen elkaar inmiddels goed en ik kan prima met ze overweg. Ik mag altijd aan de pers staan en ik weet zeker dat een product goed uit de verf komt. Vaak bedenk ik iets en dan ga ik in overleg met NPN Drukkers of dat mogelijk is. Ze denken graag mee en als iets een keer niet lukt, bedenken ze altijd een passende oplossing. Ik ben erg zuinig op ze!”  

Ook Vincent is inmiddels een bekende van ons. We hebben samen al verschillende producties tot een mooi einde gebracht. Bij deze productie heeft Vincent vooral contact gehad met ‘onze’ Sandra, vertelt hij:

“Het contact met Sandra was erg fijn. Zij was betrokken bij dit project en zag de uitdagingen ook. We hebben tests gemaakt, gespard en dummies gemaakt.
Ik heb al vaker samengewerkt met NPN Drukkers. Ondanks de afstand werken we regelmatig samen, omdat zij -net als wij- apartere producties realiseren. Zij willen écht mooie dingen maken, wij ook. Ik ben erg blij dat NPN bij ons gekomen is.”

Time & Tide uitslaanders
Time & Tide opengeslagen
Time & Tide Uithuizerwad Kwelder avond

Hulp nodig met het drukken van een boek?