Blokk spread 4

Succesverhaal BLØKK Multibook

Een notitieboek dat je kunt hergebruiken. Dat klinkt als een droom, toch? ‘Kladden’ werkt namelijk net even lekkerder dan digitale notities maken, maar je wil natuurlijk ook rekening houden met het milieu.. Broers Kevin en Damian van BLØKK Stonepaper ontwikkelden daarom het (A5) Multibook: een handig en overzichtelijk notitieboek gemaakt van duurzaam steenpapier, waarin je jouw aantekeningen kunt wissen als je ze niet meer nodig hebt. Naast notities kun je er ook contactgegevens, inloggegevens en afspraken in kwijt. Samen met Kevin en Damian maakten wij deze droom werkelijkheid. Hoe? Damian vertelt over hun gloednieuwe product en onze samenwerking.

Wat is steenpapier?

Het hergebruiken is niet het enige wat de Multibook milieuvriendelijk maakt. Ook het papier waaruit dit notitieboek bestaat is duurzamer. Steenpapier, of ‘stone paper’, is een papiersoort die geproduceerd wordt met calciumcarbonaat. Dit materiaal komt onder andere voor in kalksteen en marmer. Omdat het minder bomenkap vereist dan traditioneel papier -dat gemaakt wordt van houtpulp-, is de productie van steenpapier een stuk vriendelijker voor het milieu.

Andere prettige eigenschappen van steenpapier zijn de water- en scheurbestendigheid en het gladde schrijfoppervlak. Perfect voor een notitieboek dus, dachten Damian en Kevin. Als het papier het dik genoeg is, kun je jouw notities die je schreef met de bijgeleverde pen op steenpapier uitwissen met de bijbehorende spray. 

Notities uitwissen, hoe werkt dat?

Als je de Multibook bestelt, ontvang je naast het stijlvolle, minimalistische notitieboek ook een speciale pen, spray en doekje. Hiermee kun je de inkt snel en makkelijk uitwissen. Keer op keer. Het boekje is water- en scheurbestendig. De Multibook gaat daarom hartstikke lang mee. Nog een reden waarom het zo’n duurzaam boekje is.

Komori Lithrone G40 LED-UV pers

Het gladde schrijfoppervlak maakt het schrijven comfortabel, maar op het gebied van drukken kan het voor uitdagingen zorgen. Door deze gladheid is steenpapier erg smetgevoelig. Door te werken met de Komori LED-UV pers voorkomen we het smetten van de inkt, omdat deze veel sneller droogt. 

Meegenomen door het proces

Het begin van het proces bestond vooral uit het verkennen van de mogelijkheden. Er moesten verschillende keuzes gemaakt worden. Damian vertelt: 

“Kevin en ik zijn dit project gestart zonder ondernemerservaring, maar ook drukwerk was nieuw voor ons. Het was daarom heel fijn dat John van NPN Drukkers ons goed adviseerde over de mogelijkheden. Hij raadde bepaalde dingen aan- of juist af en dat hielp enorm bij het maken van keuzes. Niet alleen op het gebied van drukken, maar ook grafisch werd er meegedacht. Welke regelafstand werkt goed, is de indeling passend? We werden echt meegenomen van begin tot eind. Daar hebben we ontzettend veel van geleerd.”

Precies wat ze in gedachten hadden

Kevin en Damian zijn erg blij met het eindresultaat. “Er waren soms wel wat uitdagingen, maar dankzij het meedenken en het advies van NPN Drukkers is de Multibook uiteindelijk precies geworden wat we wilden.” De broers van BLØKK kozen voor een minimalistisch design, zodat het boek niet alle aandacht trekt als het op je bureau ligt. Het logo is daarom subtiel verwerkt op de kaft. “Je ziet het wel en het heeft een mooi glanseffect als je het beweegt, maar het geheel blijft een rustgevende uitstraling hebben.” 

Blokk spread 4
Blokk spread 3
Blokk spread 1
Blokk spread close up schuin

BLØKK Multibook – Technische specificaties

  • A5 staand 148 x 210 mm
  • 50 Pagina’s (25 bladen) binnenwerk in 4 pagina’s omslag (voorplat en achterplat)
  • Voor- en achterplat 140 grs (120 micron) stonepaper
  • Binnenwerk 375 grs (250 micron) stonepaper
  • Voor- en achterplat; 4/0 (Full colour, LED UV) + all over mat vernis en spot glansvernis
  • Binnenwerk; 1/1 (zwart, LED UV)
  • Voorplat en achterplat op- en omplakken op 2,25 mm grijskarton met drukwerk en tegenplakken met blanco stonepaper
  • Wire-O gebonden
Drukwerk wordt gestapeld op triltafel

Hulp nodig met het drukken van een boek?