Samenwerking Schut Papier pallets papier

In de schijnwerpers

Waar zouden wij zijn zonder papier? Nergens! Papier is een essentieel onderdeel van ons vak als Drukkerij. Omdat wij opereren in het hogere segment en specialistisch werk leveren is hoogwaardig papier voor ons extra belangrijk. Daarnaast is het in de huidige wereld goed om na te denken over alternatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij Schut Papier werken ze dagelijks aan duurzaam papier van hoogwaardige kwaliteit. We namen een kijkje in hun keuken!

Over Schut Papier

Schut Papier is de oudste papierproducent van Nederland. De geschiedenis van het bedrijf gaat ruim 400 terug in de tijd, tot het jaar 1618. Daar begon het allemaal als Papierfabriek De Veentjes: Een papierfabriek die draaide op een watermolen. In het jaar 1710 kwam de fabriek in handen van de familie Schut, waar het zijn naam aan te danken heeft.
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot toonaangevende fabrikant van kwaliteitspapier. De specialisatie van Schut Papier ligt bij kunstenaarspapier, gekleurde en grafische papiersoorten, het gebruik van allerlei verschillende vezels én het maatwerk dat zij leveren.

Logo Schut Papier
Samenwerking Schut Papier papier controle

Partner in Creation

Net als wij dat doen bij NPN Drukkers, werkt ook Schut Papier nauw samen met de klant om het beste resultaat te bereiken. Zij leveren veelal maatwerk en voldoen hiermee aan de meest specifieke klantwensen. Er zijn namelijk geen beperkingen op het gebied van formaat, dikte en kleur. Dat maakt het werk leuk en uitdagend, zeker voor creatievelingen. Bij Schut Papier kun je alle kanten op!

Duurzame ontwikkelingen

We noemden het net al even. Ten opzichte van 400 jaar geleden is de wereld natuurlijk enorm veranderd. Duurzaamheid speelt vandaag de dag een enorme rol binnen vrijwel elk bedrijf. Ook (zeker!) bij het ontwikkelen van papier. Schut Papier doet doorlopend onderzoek naar een zo duurzaam mogelijke manier van papier maken. Hun eeuwenlange ervaring speelt hierbij vanzelfsprekend een grote rol. Maar ook het bijzonder oude receptenboek dat tot voor kort bewaard werd in een grote kluis is een bron van inspiratie. Hierin zijn alle papierrecepten te vinden die de fabriek ooit heeft ontwikkeld. Er wordt regelmatig door het boek gebladerd bij het ontwikkelen van nieuwe, duurzame recepten. 

Dit onderzoek resulteerde onder andere in volledig biologisch afbreekbaar karton én, extra bijzonder: het Valorise Papier. Dit papier is gemaakt van tomatenplantvezels. Er komt jaarlijks zo’n 80 miljoen kilo aan tomatenplanten vrij, waar behalve composteren niks mee gedaan werd. Zonde, vonden ze bij Schut Papier. Naast dat dat erg duurzaam is, geven de tomatenvezels het papier een uniek uiterlijk op een subtiele manier. En dat is precies wat Schut Papier zo bijzonder maakt!

Samenwerking Schut Papier papier recepten
Samenwerking Schut Papier jeansbook

Hulp nodig met het drukken van een boek?