Samenwerking KuiperDonse voorbeelden foliedruk

KuiperDonse voegt luxe toe aan drukwerk

Je begrijpt dan meteen waarom wij graag met ze samenwerken. Hoe ze die luxe toevoegen? Ze veredelen. Dat doen ze door te werken vanuit hun twee specialismes: foliedruk en pregen. Samen maken we al heel wat jaren hele mooie dingen. Hoog tijd om KuiperDonse eens goed in de spotlights te zetten!

Twee bedrijven samengevoegd

Mevrouw Kuiper begon echter al in 1953 met haar foliedrukkerij: Kuiper Foliedruk. In 1962 nam Kuiper Foliedruk het bedrijf Donse Verpakkingen over. De twee bedrijven sloegen de handen in één en gingen samen verder onder de naam KuiperDonse.
Door de jaren heen heeft KuiperDonse veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van foliedrukken en pregen. Het voorzien in verpakkingsmaterialen lieten ze ondertussen achterwege. Het bedrijf werd al snel dé specialist in foliedruk en pregen van allerlei materialen. En dat zijn ze vandaag de dag nog steeds!

Foliedruk en pregen, wat is dat precies?

Met beide technieken voegt KuiperDonse iets extra’s toe aan drukwerk, hout of plastic. De hoofdfocus ligt bij papier, dus laten we een boek even als voorbeeld nemen. Met foliedruk creëer je prachtige visuele effecten zoals schitteringen, glans of bijvoorbeeld een mooi metallic effect. Het maakt het boek direct bijzonder, omdat het veel meer opvalt. 

Dat effect heeft pregen trouwens ook. Dit is een techniek waarmee je meer vorm aan een boek geeft. Een boek is in de basis een vrij plat object, maar door het materiaal naar boven -of juist naar beneden- te pregen geef je het een extra dimensie. Het boek is nu ook interessant om te voelen en dat maakt mensen nieuwsgierig.

Logo KuiperDonse
Samenwerking KuiperDonse cliche
Samenwerking KuiperDonse foliedruk velcontrole
Samenwerking KuiperDonse opbouw verschillende kleuren folie 2
Samenwerking KuiperDonse verschillende kleur folies

Mooi, maar vaak ook heel moeilijk!

Omdat het bedrijf echt specialistisch werk levert, komen daar ook zeker uitdagingen bij kijken. Bedrijfsleider Arno Stoter vertelt:

“Wat wij doen is erg mooi, maar vaak ook heel moeilijk. We vinden het ontzettend belangrijk om de tijd nemen om met de klant te overleggen en te onderzoeken. Wij zitten in de laatste fase van het proces en dan wil je geen misstap maken waarmee je het complete project laat mislukken. We kijken daarom altijd of iets technisch goed uitpakt (hecht het materiaal goed?), maar ook of het mooi is (wat vindt de klant hiervan?).
Als laatste kijken we ook altijd goed naar de lichtval. Sommige dingen lijken een goed idee, maar komen in het licht dan toch niet zo goed uit de verf. Dit voorkomen we door veel te testen.”

Samen maken we luxe en bijzondere dingen

Zoals eerder gezegd gaat onze samenwerking ver terug. Zowel KuiperDonse als wij ervaren de samenwerking als erg prettig. Dankzij hun specialisme kunnen wij vaak nét een stap extra zetten om aan de wensen van de klant te voldoen, of om deze zelfs te overtreffen.
Ook Arno is blij met de samenwerking:

“Als het bij een drukkerij of binderij te moeilijk wordt, komen ze bij ons terecht. Wij helpen dan vaak met pregen in harde banden, dat is echt onze specialiteit. Hiermee kun je mooie effecten bereiken. Het leuke aan de samenwerking met NPN Drukkers is dat we graag samen de grenzen opzoeken. We maken graag bijzondere dingen en die zijn vaak lastiger om te maken. In dat soort projecten kunnen zowel wij als NPN Drukkers onze creativiteit kwijt. Dat maakt het pas echt mooi!”

Culimaat High End Kitchens colse up omslag en binnenwerk
High End Kitchens Culimaat close up rug en logo voorzijde

Hulp nodig met het drukken van een boek?