Twee jaar geleden, voorjaar 2017, werden wij benaderd door het Foam om te komen praten over het lithograferen/drukken en binden van hun magazine. Wij hadden net het boek Ville de Calais van Hen k Wildschut gemaakt en Henk tipte in een gesprek met Foam om ons eens te benaderen gezien de prettige ervaringen.

In een eerste gesprek heeft Foam aan ons duidelijk gemaakt waar ze naar toe wilden en wat ze zouden verwachten van de samenwerking. Binnen de gestelde kaders hebben wij een voorstel uitgewerkt wat heeft geresulteerd in een fijne samenwerking met de redactie, de externe vormgevers, binderij Patist en Igepa als leverancier van het papier. Ons was er veel aan gelegen om verder te werken aan de kwaliteit van het magazine met al zijn verschillende papiersoorten.

Lithografie speelt daarbij een essentiële rol in en als één van de weinige drukkerijen in Nederland kunnen wij dit in eigen huis wat veel voordelen met zich meebrengt. Wij hebben verschillende rastersoorten per papiersoort getest, goed geluisterd naar de wensen en eisen met betrekking tot de beelden en hebben de juiste mix gevonden.

Iedereen blijft kritisch om de kwaliteit op een hoog peil te houden. Een mooie bijkomstigheid was dat Foam Magazine tijdens de Lucie Awards in Carnegie Hall, New York City (oktober 2017) uitgeroepen werd tot Fotografiemagazine van het jaar.

Door het succes van het magazine en de internationale verspreiding weten veel internationale klanten de weg naar ons te vinden waardoor de export behoorlijk is toegenomen met name naar de Engelstalige gebieden zoals VK, USA en Australië. Maar ook nationaal heeft het veel nieuwe klanten opgeleverd.

werknemer bij uitleg vouwmachine 2

Hulp nodig met het drukken van specials & maatwerk?