Herken jouw licht in mij voorzijde 3

De reis naar het innerlijk licht

In ‘Herken jouw licht in mij’ neemt Daisy Buytelaar de lezer mee in haar reis naar haar innerlijk licht. Dit doet ze aan de hand van de verbinding die zij voelde met de ziel van haar (toen nog) ongeboren dochter. Ze maakte contact met dit lichtje om zich voor te bereiden op haar toekomstige moederschap, maar ging tegelijkertijd op zoek naar zichzelf. Als kind kon Daisy al veel waarnemen in de ‘onzichtbare’ wereld, maar doordat haar omgeving haar daar niet in kon ondersteunen had zij zich hiervoor afgesloten. In 2017 raakte zij na het stoppen van haar topsportcarrière, bouwen aan een maatschappelijke carrière en het onderhouden van een druk sociaal leven overspannen. Dit was het moment dat haar helende reis van start ging en zij zich opnieuw opende voor de wereld van licht en energie. 

Inmiddels is het boek ruim een jaar geleden geboren, net als haar inmiddels wél geboren dochter Bloom. Daisy ontving al veel reacties. “Iedereen neemt weer andere inzichten mee uit het boek en dat is wat het zo bijzonder maakt. Ik leer mijn eigen boek telkens opnieuw kennen. Dat vind ik supermooi!”

Herken jouw licht in mij close up gedicht 6
Herken jouw licht in mij close up gedicht
Herken jouw licht in mij close up gedicht 4
Herken jouw licht in mij close up gedicht 2

“Ik vond het moeilijk om het boek ‘los te laten’ richting de drukkerij. Vaak komt zoiets er toch niet helemaal hetzelfde uit als hoe het bedacht is. Je moet dan concessies doen. Dat is bij NPN Drukkers echter niet het geval. Ik kon ze echt vertrouwen en ze dachten fantastisch met ons mee. Zonder NPN Drukkers was het niet hetzelfde boek geweest – in positieve zin”

Het gevoel moest goed zijn

Tijdens het proces van het schrijven kwam uitgever Linda Baart op Daisy’s pad. Linda heeft het boek geredigeerd en de connectie met onze drukkerij gemaakt. Zo kwamen wij voor het eerst in aanraking met dit bijzondere project, dat voor het grootste deel ontwikkeld is op basis van gevoel. Dat was met name voor Daisy erg belangrijk. “Toen ik begon met schrijven wist ik al dat het belangrijk ging zijn dat alles klopte. Van de papiersoort tot het ontwerp op de kaft, mijn gevoel moest goed zijn.” 

Ook Linda voelde dat dit een bijzonder boek ging worden. “Ik vond het moeilijk om het boek ‘los te laten’ richting de drukkerij. Vaak komt zoiets er toch niet helemaal hetzelfde uit als hoe het bedacht is. Je moet dan concessies doen. Dat is bij NPN Drukkers echter niet het geval. Ik kon ze echt vertrouwen en ze dachten fantastisch met ons mee. Zonder NPN Drukkers was het niet hetzelfde boek geweest – in positieve zin”, vertelt ze. 

Herken jouw licht in mij open schuin 3
Herken jouw licht in mij bindwijze en goudfolie op voorzijde omslag zichtbaar
Herken jouw licht in mij open schuin

“NPN Drukkers dacht goed mee over hoe we het boek er zo mooi mogelijk uit konden laten zien. Zo kwamen zij met het idee van de tekst op de kaft en een manier hoe we het goud het best konden gebruiken. Daardoor zag de vormgever opeens talloze nieuwe mogelijkheden. Het eindresultaat mag er zeker zijn!”.

Duurzaam papier

“Daisy wilde graag duurzaam papier gebruiken. NPN kwam vervolgens met een passend voorstel: gerecycled papier. Toen Daisy dat papier vasthield was haar gevoel direct goed. Ze voelde meteen dat dit het juiste papier was.”  

Een stralende kaft

Herken jouw licht in mij is een boek dat straalt. Letterlijk. Linda vertelt: “NPN Drukkers dacht goed mee over hoe we het boek er zo mooi mogelijk uit konden laten zien. Zo kwamen zij met het idee van de tekst op de kaft en een manier hoe we het goud het best konden gebruiken. Daardoor zag de vormgever opeens talloze nieuwe mogelijkheden. Het eindresultaat mag er zeker zijn!”.

Herken jouw licht in mij bindwijze
Herken jouw licht in mij bindwijze en voorzijde schuin 3
Herken jouw licht in mij open 3
Drukwerk wordt gestapeld op triltafel

Hulp nodig met het drukken van een boek?