kritische blik samen

In samenwerking met Context Cards, een uitgeverij waar we al jaren mee samenwerken, hebben we opnieuw een mooie collectie wenskaarten geproduceerd. Dit keer met het thema ‘Vreemde Vogels’, geïllustreerd door Bianca Koning.  Zoals altijd was het ook nu weer een prettige samenwerking, met een prachtig resultaat. 

Vreemde vogels

Het idee voor deze collectie kwam tot stand vanuit de samenwerking tussen Theo Boeijinga van Context en ontwerpster Bianca Koning. Zij is een jonge, enthousiaste en gedreven dame. Met name haar vogel-illustraties spraken Theo erg aan. De collectie werd voor het eerst op de Trendz Beurs in Gorinchem gepresenteerd, de reacties waren enthousiast en heel positief. Op iedere kaart is een andere vreemde vogel te zien, de ibis op de achterkant van elk van de 40 motieven fungeert als verbindend logo. 

Contact card getrouwd close up
Contact card van harte gefeliciteerd close up
Contact card voor jou close up
Contact card bedankt close up

Wenskaarten met een 3D effect

Het ontwerpproces van deze productie verliep vloeiend. Toch was er een punt waarop alle partijen het gevoel hadden dat er ‘iets miste’. De kaarten waren leuk, maar nog niet spannend genoeg. Er mocht wat meer diepte in de illustraties. Na gezamenlijke brainstormsessies kwam toen het idee voor een 3D effect: door zowel in- als buiten de cirkel te tekenen, ontstond er een soort doorkijkje met diepte, een kijkdoos-effect. Dat maakt ook deze productie weer uniek en bijzonder. Daar houden we van!

Voor deze kaarten hebben we gebruikgemaakt van de Komori Lithrone druktechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de inkt niet ‘opgezogen wordt’ door het papier, maar mooi aan de oppervlakte blijft. Dit geeft een prachtige kleurdynamiek!

Contact cards 5 soorten achter elkaar
Contact cards 3 soorten in elkaar

“NPN Drukkers een heel toegankelijke organisatie die graag bijzondere dingen maakt die net even anders zijn.”

Een prettige samenwerking

Omdat Theo en Bianca zo enthousiast waren, was deze productie ook voor ons weer een superleuk project. Theo werkt graag met ons samen vanwege de kwaliteit, maar ook omdat we altijd met onze klanten meedenken. Zo kwamen we ook hier weer tot een unieke productie. De ‘Vreemde Vogels’ is het eerste volledige concept wenskaarten voor Bianca. Ze was actief betrokken bij het drukproces, de ‘geboorte’ van een nieuwe collectie in onze drukkerij.

Volgens Theo verliep het contact plezierig: “Bij NPN Drukkers denken ze met je mee, de sfeer is informeel en laagdrempelig.” Hij voelt zich hier thuis, het is geen ‘ivoren toren’, maar juist een heel toegankelijke organisatie die graag bijzondere dingen maakt die net even anders zijn.

Contact card getrouwd open
Contact card van harte gefeliciteerd open
Contact cards waaier
Drukwerk wordt gestapeld op triltafel

Hulp nodig met het drukken van een boek?