NPN werkt al twintig jaar voor de farmaceutische industrie. We zijn goed op de hoogte van Wet en regelgeving die bij deze branche hoort. Wij weten wat er van ons wordt verwacht en aan welke eisen dit drukwerk moet voldoen.

Wat voor farmaceutisch drukwerk?

NPN drukt voornamelijk marketing uitingen. Bijvoorbeeld direct mailings, brochures, informatie brieven, schetsblokken, instructiekaarten. Maar ook bij- en nascholingsmateriaal, instructiekits en mappen. Kleine oplagen digitaal gedrukte modellen voor ‘salesmeetings’.

Sanofi 1
Sanofi 3
Trimbow 4

Gestelde eisen.

Drukwerk voor farmaceutische bedrijven moet aan strenge richtlijnen voldoen. Hiervoor zijn goedkeuringsprocedures opgesteld. De verschillende grafische producten moeten kwalitatief perfect zijn en een eenheid vormen. Er mogen geen kleurverschillen zitten in de diverse drukwerk uitingen. Uiteraard zijn er bij grote internationale bedrijven huisstijlregels die gerespecteerd moeten worden. Er is binnen farmaceutische bedrijven een toenemende wens om duurzaam en verantwoord drukwerk te laten maken. Papier moet een FSC certificering hebben.

CO2 | klimaatneutraal.

NPN drukkers produceert CO2 klimaat neutraal. Ook besparen we 20.000 liter water per jaar als gevolg van onze nieuwe chemieloze plaatbelichter!

Gilead 2
Flutiform 4

Maatwerk voor farmacie.

Farmaceutische bedrijven hebben bij NPN een vaste contactpersoon die orders begeleidt en snel handelt. Zusterbedrijf ‘NPN communicatie’ voert zo nodig ‘adapties’ uit voor deze klanten. Dat betekent dat marketingmaterialen, ontwikkeld door internationale hoofdkantoren, bij onze communicatie tak toegankelijk worden gemaakt voor de Nederlandse markt. NPN communicatie zorgt ook voor lokale marketing acties in druk en print. Maatwerk dus. Net als altijd adviseren wij met betrekking tot materiaal en kwaliteit. We leveren papiermonsters en dummy’s.

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?