NPN drukt kunstboeken voor musea en kunstenaars nationaal en internationaal. Kunstboeken zijn collectorsitems. De levensduur van een kunstboek is lang en vraagt om afgewogen materiaalkeuzes. U weet dat NPN samenwerkt met grafische specialisten om elk boek tot in perfectie te maken. Ontwerpers, papierleveranciers, boekbinders zijn betrokken bij deze projecten.

Complex in productie.

Kunstboeken zijn vaak meertalig en bevatten doorgaans veel beeldmateriaal. Dat maakt het proces complex. Het kan een lang traject zijn om een kunstboek te realiseren omdat er veel keuzes gemaakt moeten worden. Er werken soms tientallen grafici mee aan een boek. Om projecten te stroomlijnen hebben we mensen in huis die ervaren zijn. Zij nemen de regie zodat elke stap in het productie proces wordt begeleid en bewaakt.

VanGogh Schetsboek 1 Spread
cobra_3D

Natuurgetrouwe beeldweergave.

Het is een fantastische uitdaging om boeken voor de kunst en museum wereld te maken. De uitdaging zit deels in de complexiteit van beeldreproductie. We streven een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de originele kunstwerken na. Soms voldoet aangeleverd beeldmateriaal kwalitatief niet. Onze lithograaf lithografeert dan aan de hand van originelen om kleuren en lijnen tot in detail af te stemmen op de werkelijkheid.

Duurzaam drukwerk.

De bindwijze en het bandmateriaal wordt aangepast aan het lange leven van het kunstboek. Inkten hebben misschien wel hogere pigmenten. Papier wordt als altijd nauwkeurig geselecteerd voor de toepassing.

De productie bij NPN is klimaatneutraal. We hebben sinds kort een nieuwe chemieloze plaatbelichter, zo besparen we jaarlijks 20.000 liter water.

Schreurs VanGogh Kabinet 2
Jan-Schoonhoven_3D

NPN collectie.

We nodigen u uit om de boeken die we hebben gemaakt te komen bekijken op ons kantoor. We kunnen u uitgebreid informeren. Boekdruk tips en een stappen plan zijn te vinden op onze site onder de kop ‘een boek drukken?’.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?