leadforensics

Het wordt niet meer hetzelfde bij NPN Drukkers!

Onze pers heeft 5 druktorens zonder lak!

Het wordt niet meer hetzelfde bij NPN Drukkers!

In veel opzichten zal de wereld er na het Corona-tijdperk anders uitzien. Ook bij NPN Drukkers staat er een grote verandering op stapel. We verruilen namelijk medio Juni van dit jaar onze traditionele Offsetpers van Duitse Makelij voor een Komori Lithrone G40 LED-UV pers op 72 x 102 formaat. Niet alleen een, voor NPN Drukkers, nieuw merk pers, maar ook een andere drukmethodiek.

Beter voor milieu en kortere doorlooptijden.

LED-UV verbruikt tot 80% minder energie en veroorzaakt zestig procent minder CO2 dan conventionele UV-lampen, maar is toch krachtiger. De Led-units produceren ozon noch warmte, dus de noodzakelijke afzuiging die je bij UV-lampen hebt, hoeft ook niet. Al met al dus ook beter voor het milieu.” Er vindt dus geen droging via verdamping van oplosmiddelen of wegslag plaats, zoals bij conventionele offset-inkten het geval is. Daardoor kan er ook op een groter scala aan substraten worden gedrukt, waaronder kunststoffen. H-UV-droging: ‘De inkt is onmiddellijk volledig droog, waardoor het drukwerk direct verder verwerkt kan worden hetgeen een gunstig effect heeft op onze doorlooptijden.

Antismetpoeder niet langer nodig.

Een bijkomend voordeel is de totale afwezigheid van antismetpoeder. De pers en het geproduceerde drukwerk blijft veel schoner.

Brillianter drukwerk.

Omdat de inkt niet in het ongestreken papier ( zuigt ) maar het er als het ware bovenop blijft liggen. Daardoor geen schraal drukwerk meer! Tevens word er geen dispersielak meer ingezet wat toch een bepaalde geur aan het drukwerk gaf, welke niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Wilt u weten wat deze druktechniek voor uw drukwerk kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs, via:

[email protected]

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?