leadforensics

Even voorstellen: Martijn Kicken

“Om goed advies te kunnen geven, is het belangrijk om vooral goed naar onze klanten te luisteren”

´Als grafisch adviseur denk ik met onze klanten mee over het totale plaatje van hun productie. Het maken van een boek is eigenlijk een soort puzzel die uit allerlei stukjes bestaat. Die stukjes zijn bijvoorbeeld de papierkeuze, de bindwijze, maar ook de doelgroep en de logistiek van een productie. Hoe meer we deze stukjes vooraf duidelijk bespreken, hoe beter de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plek vallen.” 

Adviseren is luisteren

“Om goed advies te kunnen geven, is het belangrijk om vooral goed naar onze klanten te luisteren. Ik stel heel veel vragen en kom er zo stap voor stap achter wat ze willen. We bekijken samen voorbeelden en bespreken de mogelijkheden. Aan mij vervolgens de taak om wat we besproken hebben en wat de klant vertelde, om te zetten naar een waardevolle productie. Dit, het werken met mensen, en mensen met elkaar verbinden vind ik het allerleukst aan mijn werk.” 

Begonnen aan de pers

“Ik ben begonnen aan de drukpers. Vervolgens heb ik alle facetten van het drukwerkproces stap voor stap doorlopen. Ik heb zeven jaar bij een boekbinderij gewerkt. Zo kan ik nu bij NPN Drukkers alle facetten van het proces combineren. Deze drukkerij ken ik al vrij lang en het is een fantastisch team met gedreven mensen. Het is leuk om binnen dit team mijn kennis in te zetten om uiteindelijk het maximale uit ons werk te halen.” 

Altijd een plek voor drukwerk

“Drukwerk prikkelt al je zintuigen. Naast het bekijken ervan hoor je het knisperen van het papier en voel je het door je handen glijden en ruik je de typische geur van het boek. Dit in tegenstelling tot digitale communicatie. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat studenten makkelijker leren uit een boek ten opzichte van digitaal, maar ook dat de inhoud van een boek vaak als waarheidsgetrouwer gezien wordt. Bovendien is drukwerk een stuk minder slecht voor het milieu dan er vaak wordt gedacht. 

Ik denk dat er in de toekomst altijd een plek voor drukwerk zal blijven.”

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?