Samenwerking Winter & Company modelboeken

‘Don’t judge a book by its cover’

Een veelgehoorde uitspraak. Hiermee wordt bedoeld dat de inhoud van het boek minstens zo belangrijk is als de cover. Wij zijn het daar uiteraard mee eens, maar een goede cover kan zeker het verschil maken als het gaat om het succes van een boek. Bij NPN Drukkers maken we graag mooie dingen en daarom besteden we veel aandacht aan de cover. 

Dat doen we trouwens niet alleen, maar in samenwerking met Winter & Company. Zij zijn onze rechterhand als het gaat om unieke en bijzondere cover materialen, die maatstaven zetten in creativiteit, uiterlijk en kwaliteit. 

Over Winter & Company

Winter & Company draait al even mee. En dat is eigenlijk een enorm understatement. Het bedrijf werd namelijk al in 1892 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming. Hun spirit voor vernieuwing is altijd een leidraad geweest in hun werk. Dat zie je vandaag de dag nog steeds terug in hun adviserende en onderzoekende houding en in de enorme verscheidenheid aan unieke, creatieve en hoogwaardige cover materialen.
Dit biedt ontwerpers de mogelijkheid om hun creativiteit maximaal te benutten en zo mooie, unieke producten te maken.

Bij NPN Drukkers denken we mee met onze klanten. Simpel gezegd werken wij volgens het motto “Kan niet bestaat niet.”. De samenwerking met Winter & Company is hier een essentieel onderdeel van. Samen met de klant gaan we op zoek naar het perfecte materiaal om uiteindelijk de best passende cover te realiseren. Winter & Company heeft hierbij een adviserende rol en blijft ons en onze klanten verrassen met de nieuwste mogelijkheden als het gaat om covers.

Logo Winter & Company
Samenwerking Winter & Company kleur- en papierstalen bekijken
Samenwerking Winter & Company kleur- en papierstalen 3
Samenwerking Winter & Company kleur- en papierstalen 4

Verder dan het uiterlijk

Als je een goede cover wil ontwikkelen voor je boek is het uiterlijk ervan misschien wel het eerste waar je aan denkt. Uiteraard is het belangrijk dat dit uiterlijk past bij de inhoud en bij het idee dat de ontwerper in zijn of haar hoofd heeft.
Toch is het goed om verder te kijken dan enkel het uiterlijk. Het gevoel doet namelijk ook ontzettend veel. Is het materiaal hard of zacht, flexibel of stug, zwaar of licht? Dat heeft allemaal effect op het complete plaatje. In het ontwerpproces is het daarom belangrijk om de materialen ook echt even vast te hebben, te ervaren.

Saskia de Roos van Winter & Company ondersteunt ons hier graag bij. Zij werkt inmiddels al 27 jaar met heel veel plezier bij het bedrijf: “Geen dag is hetzelfde en die diversiteit is wat mij drijft. Ik ben veel onderweg en onze klantenportefeuille loopt van een relatief kleine handboekbinder tot hele grote, moderne ontwerpbureaus. Die afwisseling vind ik ontzettend leuk en ik hou natuurlijk ook enorm van alle mooie materialen die wij verkopen. Ik ben met name fan van onze gecoate materialen. Die onderscheiden zich echt van het standaard plaatje. Ze zijn erg mooi, sterk en de mogelijkheden ervan zijn bijna eindeloos.”

Raakvlakken met NPN Drukkers

Saskia vindt het belangrijk om zowel de ontwerper als de eindproducent (de drukkers en de binders) te betrekken in het proces. Ze probeert echter wel te beginnen bij de ontwerper. Een ontwerper heeft namelijk vaak de grootste stem als het gaat om beslissingen.

“Ik vind het ontzettend leuk om mijn netwerk uit te breiden met ontwerpers, met ze om de tafel te gaan zitten en ze te inspireren. Hierin vind ik duidelijk raakvlakken met NPN Drukkers. Ook zij denken in mogelijkheden en ze staan ervoor open om aparte materialen te proberen. Dat laatste wil lang niet elke drukker. Ze zijn vaak wat huiverig om nieuwe dingen te proberen.

Daarnaast vind ik NPN Drukkers erg kundig en het is eigenlijk gewoon een hele leuke club mensen. We werken al bijna 20 jaar samen en kennen elkaar door en door. Het contact is persoonlijk en de lijnen zijn kort. Dat maakt de samenwerking voor ons erg prettig!”

Samenwerking Winter & Company voorbeeld stalen linnen
Samenwerking Winter & Company kleur- en papierstalen bekijken 3
Samenwerking Winter & Company recycle ocean bound plastic

Duurzame toekomstplannen

Zoals bij veel bedrijven in deze tijd ligt ook bij Winter & Company de focus op sustainability. Het is – ook bij drukwerk – belangrijk om stil te staan bij de wereld om ons heen. Ook hier vindt Saskia raakvlakken met NPN Drukkers als het gaat om toekomstplannen.
“Ik zou het heel leuk vinden om meer met NPN Drukkers te gaan doen op het gebied van sustainability. Bijvoorbeeld werken met een soort linnen dat volledig ontwikkeld is met plastic uit de oceaan. Daar kun je prachtige boeken mee omslaan. Het zou geweldig zijn om hier samen aan te gaan werken.”

Hulp nodig met het drukken van een boek?