leadforensics

Kunstboek drukken – Vijf voordelen om samen te werken met een ontwerpbureau

In samenwerking met ontwerpbureau Kummer & Herrman

Ben jij van plan om je kunst en/of fotografie te bundelen tot een mooi, tastbaar geheel? Goed idee! Een kunstboek is veel meer dan een verzameling van beelden. Ze vertellen een verhaal en visie van jou als kunstenaar of fotograaf. Het drukken van een fotografieboek of kunstboek is een kostbaar proces. Zowel qua tijd als qua geld. Daarom is het extra belangrijk dat je blij bent met het eindresultaat. We maken bij NPN Drukkers graag mooie dingen. Daarom adviseren we je om samen te werken met een goede ontwerper of ontwerpbureau. Dat heeft verschillende voordelen. We bespreken ze in dit artikel. 

Lees ook: Een fotografie- of kunstboek laten maken? Zo gaat dat!

1. Visueel sterk

De taal van kunst en design is de expertise van een ontwerpbureau. Zo’n bureau heeft oog voor compositie, kleurgebruik en typografie. Ze laten het ontwerp geheel aansluiten op jouw wensen en stijl. Of je nu op zoek bent naar een gedurfd en expressief ontwerp, of juist meer van het minimalisme bent, met een ontwerpbureau komt jouw boek tot leven. Door je kunst boek te laten ontwerpen door een bureau weet je zeker dat jouw beelden en verhaal goed tot hun recht komen.

2. Samenwerken is ook echt samenwerken

Als je een goed ontwerpbureau te pakken hebt, zoals Kummer & Herrman uit Utrecht, dan gaan ze met je in gesprek over waarom je een boek wil laten ontwerpen, maar ze zijn ook benieuwd naar het verhaal erachter. Alles om jouw kunstwerken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Een goed ontwerpbureau stelt zich op als partner en niet alleen als uitvoerder. Precies zoals wij dat doen als het gaat om het drukproces.   

3. Je bent zeker van kwaliteit

Laat je kunstboek ontwerpen door een bureau? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet de eerste. Voor jou is het wellicht heel nieuw en spannend, maar voor een ontwerpbureau niet. Zij hebben alle kennis en het vakmanschap in huis om het ontwerpen van jouw boek op rolletjes te laten lopen. Ontwerpbureaus hebben bijvoorbeeld ook veel ervaring in het samenwerken met drukkers. Wij zien dan ook vaak dat zij met ons schakelen over het drukproces. Ze begrijpen de technische aspecten van kleurbeheer, papierkeuze en afwerkingstechnieken die nodig zijn om de schoonheid en detail van jouw kunstwerken tot hun recht te laten komen. 

4. Context en verhaal

We zeiden het al eerder. Een kunst- of fotografieboek is veel meer dan een verzameling van beelden. Je lezer is ook benieuwd naar de context bij jouw kunstwerken en het verhaal mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een ontwerpbureau helpt je met de structuur en de samenhang van je boek. Zo loopt jouw verhaal als een rode draad door het hele boek en krijgen jouw kunstwerken een diepere betekenis voor de lezer. 

Gek van kunst - De outsider in beeld_detailshot rug

5. Verspreiding en promotie

Naast expertise op het gebied van het ontwerp, kan een ontwerpbureau je ook heel goed adviseren over de verspreiding van je boek. Ze ondersteunen je met de promotie door bijvoorbeeld digitale previews voor je te maken, maar ze zetten vaak ook hun netwerk in om ervoor te zorgen dat jouw boek zo goed mogelijk ontvangen wordt. 

Zoals je hebt gelezen heeft een samenwerking met een ontwerpbureau flinke voordelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op. Wij werken regelmatig samen met verschillende ontwerpbureaus. 

Lithograaf bewerkt afbeelding 2

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?