In het voorjaar van 2017 werden wij gevraagd om eens te komen praten over het magazine Foam bij het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam. We hadden net het boek Ville de Calais klaar van fotograaf Henk Wildschut, wat hen in handen was gekomen, en het Foam had al vaker goede berichten over ons gehoord. Men had het voornemen om de productie van het magazine op een andere manier te gaan organiseren en of wij binnen bepaalde kaders een aanbieding zouden kunnen maken. Natuurlijk is de prijs belangrijk maar het gaat er meer over hoe je het gaat organiseren met elkaar. Je hebt te maken met meerdere interne en externe partijen zoals de redactie, grafisch ontwerp, fotograven, lithografie, curator, papierleverancier, binderij etc.

Na meerdere gesprekken waren wij er uit en zijn wij in juli gestart met de productie van het Talent Magazine 2017. We vallen dus meteen met de spreekwoordelijke neus in de boter want het is ook meteen een grote tentoonstelling in het museum en alle talenten moeten met hun materialen komen. De lithografie verzorgden wij in huis en was soms best een uitdaging omdat er met veel verschillende papiersoorten werd gewerkt. Daarnaast zijn fotografen kritische mensen.

De samenwerking ging vanaf het begin erg prettig en al snel waren de eerste persproeven gemaakt. In dit geval was er gekozen om te proeven op EOS papier, omdat dit wat ons betreft qua opdikking en papierkleur de grootste uitdaging was. Nagenoeg een perfecte eerste proef. En voor het gestreken papier digitale kleurproeven gemaakt. Meteen goed.

Uiteindelijk ligt er een catalogus van 296 pagina’s gedrukt in FC met een extra fluorkleur. Omslag voorzien van goudfolie en een afgelijmde rug waarbij de tekst pas tevoorschijn komt wanneer de katernen netjes op elkaar liggen.

Dank aan Marloes Krijnen, Marcel Feil, Matthijs Bakker en Elisa Medde van het FOAM, ontwerper Hamid Sallali, papierleverancier IGEPA en Binderij Hexspoor voor de prettige samenwerking.

Benieuwd onze andere projecten?

Close Menu