Een van de projecten waar wij erg trots op zijn is Caldic Collection, de uitgave Artists Books uit 2007. Vormgegeven door Opera Ontwerpers Breda, Ton Homburg.

NPN Drukkers was net verhuisd naar het nieuwe pand en wij wilden graag meer voor grafisch ontwerpers werken en mooie, aparte boeken maken. Aan deze wens werd al snel gehoor gegeven. Wij werden gevraagd om de lithografie en druk te verzorgen voor de uitgave Artists Books. Het boek gaat over kunstenaarsboeken en ademt ook die sfeer uit. De verzameling is van Dhr. J.N.A. van Caldenborgh, de initiatiefnemer van Museum Voorlinden en mijn contactpersoon was Suzanne Swarts, de huidige directeur van dit museum.

De catalogus over de Artists Books geeft een verzameling weer van uiteenlopende kunstenaars die ooit een boek hebben gemaakt. Van sommige boeken maar een oplage van één, en de meeste boeken een paar honderd. In deze catalogus kwamen onder andere Joseph Beuys, Pablo Picasso, Andy Warhol, Joan Miró, Henri Matisse, Paul Klee, Marius Bauer, Marcel Broodthaers gaven te staan. In totaal worden er 90 boeken gepresenteerd. Ruim 360 pagina’s. Soms een samenwerking van twee kunstenaars, soms meerdere boeken van één kunstenaar. Echt een indrukwekkende verzameling.

Dit boek is uniek in zijn samenstelling, de combinatie van verschillende papiersoorten uit de Munken collectie, de afwerking met een complete preeg over het hele omslag met de boektitels en een heel subtiel een beetje witte folie. Mooi door zijn eenvoud. Kortom een geslaagd totaalbeeld waar wij tot op heden erg trots op zijn Echt een collectorsitem!

Benieuwd naar onze andere projecten?

Close Menu